Universiteit Leiden

nl en

Schotse lezers reageren verhit op artikel Rosmarijn van Kleef

Vanuit Lausanne berichtte Rosmarijn van Kleef dat zij op verzoek van de Scotland Herald een artikel heeft geschreven in verband met het Football Education and Prejudice congres in Glasgow op 21 oktober jl. In het artikel haakt zij aan bij haar proefschrift “Liability of football clubs for supporters’ misconduct”, waarop zij eerder dit jaar promoveerde in Leiden.

In haar artikel 'Case for football clubs to be made liable for behaviour of their fans' beschrijft en analyseert Rosmarijn het Schotse voetbal en de houding van de clubs. "It struck me that, apparently, Scotland still has to catch up with the rest of Europe, where strict liability of football clubs is widely accepted and applied by both national and international football governing bodies."

Enkele lezers hebben verhit gereageerd op het krantenartikel. Voetbalclubs mogen dan wel aansprakelijk gesteld kunnen worden, zeggen lezers, het zijn toch echt de voetbalsupporters die als eerste verantwoordelijk moeten worden gehouden. De politie moet vooral hard optreden, zo valt te lezen.

Of de nuance de Schotse lezers nu ontgaat of dat zij het gewoon niet met Rosmarijn eens zijn, feit is dat krantenlezers meedenken over de kwestie en worden geïnformeerd over aansprakelijkheidsrecht. Zo krijgt het proefschriftonderwerp van Rosmarijn opnieuw vleugels. Eerder kwam Rosmarijn in het nieuws rondom de Europese voetbalkampioenschappen in Frankrijk afgelopen zomer.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.