Universiteit Leiden

nl en

Dubbeltalenten Tessa en Naomi lopen estafette in Rio

Tessa van Schagen en Naomi Sedney weten hun studie Psychologie en topsport goed te combineren. Beide studenten lopen op de Olympische Spelen de estafette 4x100 meter. Van Schagen: 'Andere studenten vinden het ook wel leuk dat ik naar Rio ga.'

Zes dagen per week trainen, vijf dagen per week in de collegebanken

Hoe train je voor Rio, terwijl je ook je bindend studieadvies (BSA) moet halen? Dat is bachelorstudent Psychologie Van Schagen gelukt. 'Ik loop nu op schema, dus het gaat goed', zegt van Schagen. 'Het is op zich goed te doen.' Ze mag van de Universiteit Leiden bijvoorbeeld vier colleges per blok missen, waar anderen twee lessen mogen overslaan.

'Op de universiteit kun je op een zelfstandige manier leren'

'Mijn studie was eigenlijk makkelijk zelf in te delen en aan te passen op mijn trainingsschema', vertelt Van Schagen in een filmpje op de NOS. 'Soms is het trainen, college en weer trainen. Dan zit het wel dicht op elkaar.' In Rio hoopt ze haar persoonlijke record op de 200 meter te verbreken. Op de estafette is een finaleplaats haalbaar. En na de Spelen? 'Gewoon weer terug in de studieboeken.'

Psychologen geven elkaar het stokje door

Een gouden ervaring op de 4x100 meter hebben ze al in de tas. Tijdens het Europees Kampioenschap in juli 2016 liepen de Leidse psychologiestudenten met Jamile Samuel en Dafne Schippers een Nederlands record van 42,04. Was die kampioensrace in het Amsterdamse Olympisch Stadion de perfecte voorbereiding voor de Olympische Spelen in Rio? Sedney: 'Het is ons doel om in Rio goud te pakken. We willen altijd harder. Onze tijd van 42,04 is goed, we zitten bijna in de 41 seconden.'

Bannerfoto via @Amsterdam2016

Olympische Spelen in Rio

  • 15 augustus: serie 200 m met Tessa van Schagen
  • 18 augustus serie 4x100 estafette met Tessa van Schagen en Naomi Sedney

NOS uitzendingen live

Volg Tessa van Schagen en Naomi Sedney op sociale media #Rio2016

Facebook: Tessavanschagenfanpage | Naomisprint | 
Instagram: TessavanSchagen | NaomiSedney |
Twitter: @TessavanSchagen | @NaomiSedney | 

OfficiĆ«le websites: Tessa van Schagen | Naomi Sedney 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.