Universiteit Leiden

nl en

Winnend artikel van Leidse Pré University studenten op Kennislink

Anna Bakker & Luna Tan schreven een artikel voor Kennislink over de wet van Moore. Het artikel schreven zij als eindopdracht in het kader van de Pre-University Classes waarin getalenteerde 5-vwo’ers colleges volgen. Een jury van Kennislinkredacteuren heeft het artikel van aangewezen als het winnende artikel.

De wet van Moore is aan het eind van zijn Latijn. Dat zei onder andere Mitchell Waldrop in het vaktijdschrift Nature vorig jaar. Oorzaken zijn het bereiken van de atoomgrens wat betreft dikte van stroomdraden en kwantumeffecten die op deze schaal optreden. Mogelijke oplossingen zijn kwantum- en DNA-computers...

Lees het hele artikel op Kennislink

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.