Universiteit Leiden

nl en

Jelle van Buuren bij Nieuwsuur

Jelle van Buuren was op bezoek bij Nieuwsuur om te bespreken hoe de internationale politiesamenwerking was in het kader van het huidige terrorismedebat.Mag Van der Steur blijven als minister van Justitie? Van Der Steur lag zwaar onder vuur door zijn omgang met het debat rondom de aanslagen in Brussel. Van der Steur bleek  tijdens het debat over de aanslagen in Brussel niet goed op de hoogte te zijn van wat buitenlandse veiligheidsdiensten aan Nederland hebben doorgegeven over Ibrahim el-Bakraoui, een van de daders van de aanslagen. Ook kon hij niet verklaren waarom Nederland geen opsporingsbevel voor de man had verspreid. Inmiddels is bekend dat hij mag aanblijven. 

Jelle van Buuren was op bezoek bij Nieuwsuur om te praten over de internationale politiesamenwerking na en rondom de aanslagen in Brussel. 

Fragment bekijken (introductie van en interview met Van Buuren start op 06:00)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.