Universiteit Leiden

nl en

Edwin Bakker en Jelle van Buuren bespreken het kamerdebat over terreur in het NRC

Wat is er misgegaan in de politieke discussie over terreur afgelopen week? Of, wat wellicht nog belangrijker is: wat kan er verbeterd worden voor de debatten die er ongetwijfeld nog gaan komen? Edwin Bakker en Jelle van Buuren geven commentaar op het debat in het NRC.

‘‘De manier waarop de politiek debatteerde over terrorismebestrijding draagt bij aan waar het terroristen om te doen is: het aantasten van het veiligheidsgevoel.’’ Volgens van Buuren en Bakker hadden de Kamerleden het  grootste deel van de 160 Kamervragen in het debat zelf kunnen beantwoorden en gaf het een gebrek aan kennis aan op het gebied. Dit is problematisch voor de toekomstige aanpak van terreur. Bovendien lag de focus van het debat verkeerd: het leek meer om het aanblijven van minister Van der Steur en zijn eerdere blunders te gaan dan terreurbestrijding.

Het hele debat lees je hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.