Universiteit Leiden

nl en

Sabine Luning over coup en goudmijnbouw in Burkina Faso

Sabine Luning was afgelopen week twee keer op de radio te horen, luister hier de interviews terug bij VPRO Bureau Buitenland en Sleutelstad.fm over de relatie tussen de politieke spanningen en de grootschalige goudmijnbouw in Burkina Faso.

Twee weken geleden pleegde de presidentiele garde in Burkina Faso een coup. Antropologe Sabine Luning gaf in de week erna al aan dat het een wankele machtsovername was; de militairen van deze elite-eenheid werden “door de publieke opinie bestempeld als terroristen.”

Inmiddels is de garde ontmanteld en probeert de regering de orde te herstellen. Over de relatie tussen de turbulente ontwikkelingen en de gevolgen voor de nu zo grootschalige goudmijnbouw in het Afrikaanse land gaf Sabine afgelopen week twee radio-interviews. 

Luister hier de fragmenten terug:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.