Universiteit Leiden

nl en

Twee miljoen euro voor Nederlandse Vereniging voor Botanische Tuinen

Op 13 februari jongstleden is tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij bekend gemaakt dat de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (de NVBT) een eenmalige bijdrage van 2 miljoen euro ontvangt voor het samenwerkingsproject “Planten voor de toekomst”. In samenwerking met Waag Society gaan de tuinen in dit project de gegevens van hun plantencollecties met elkaar verbinden en op een innovatieve wijze delen met het publiek.

De tuinen van de NVBT beheren gezamenlijk een prachtige plantencollectie van onschatbare waarde.  Met steun van de Nationale Postcode Loterij kunnen de 21 aangesloten tuinen, waaronder ook de Hortus botanicus Leiden,  hun rol als kenniscentrum van de biodiversiteit van planten versterken en als musea met levende plantencollecties gaan samenwerken aan een eigentijdse publieksprogrammering.

Zoeken naar nieuwe manieren om kenis aan te bieden

Gesteund door de ervaring en innovatieve kennis van Waag Society op het gebied van nieuwe media en sociale participatie gaat de NVBT op zoek naar nieuwe manieren om kennis aan te bieden.  Zo zullen de bezoekers van de tuinen in de nabije toekomst niet alleen van de rust en schoonheid in de tuinen genieten, maar leren zij ook meer over het belang van planten voor een duurzame wereld. De tuinen slaan hiermee een brug tussen hun rijke verleden en een duurzame toekomst.

Het Goede Geld van de Postcodeloterij

Het Goede Geld van de Postcodeloterij voelt als een welkome erkenning van de kerntaken die de tuinen verrichten; het (wetenschappelijk) beheer van de collecties, het tentoonstellen van de planten en het vertellen van de verhalen over de planten. Dit sluit ontzettend goed aan bij de groeiende publieke belangstelling voor groen, voor duurzaamheid en voor natuur dicht bij huis. Een fantastische opsteker voor allen die werkzaam zijn in de tuinen en voor het publiek dat de tuinen bezoekt.

We zijn hier de Postcodeloterij erg dankbaar voor!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.