Universiteit Leiden

nl en

2012 Televisieserie ‘De Gouden Eeuw’

Op 11 december 2012 is de eerste aflevering van ‘De Gouden Eeuw’ uitgezonden. Deze serie, gemaakt door de geschiedenisafdeling van NTR en VPRO belicht in dertien afleveringen het verhaal van deze fascinerende en belangrijke periode. In een aantal afleveringen komen Leidse historici aan het woord.

Per aflevering zijn steeds zo’n zeven sprekers aan het woord. Een aantal van hen is afkomstig van de Leidse Universiteit. Zo was Judith Pollman te zien zien in ‘Land in Zicht’, de eerste aflevering die op 11 december is uitgezonden. Ook in aflevering 10 is ze aan het woord, wanneer het gaat over de religieuze tolerantie in het 17e eeuwse Nederland. In aflevering 4, met de Oostzeehandel als centraal thema, is het de beurt aan Justyna Wubs-Mrozewicz

Leiden in de schijnwerpers

In de tweede aflevering (18 december) staat de stad Leiden zelf centraal. Onder anderen Leo Lucassen en stadgids Cor Smit vertellen over de  bloei van de Hollandse steden en de rol die immigranten hierin speelden. In andere afleveringen van de serie zullen ook Erika Kuijpers, Gul Özatesler en Simon Groenveld voorbijkomen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.