Universiteit Leiden

nl en

Lerarenopleidingen

Verkorte trajecten voor bevoegde docenten

Ben je in het bezit van een onderwijsbevoegdheid? Dan kom je in aanmerking voor een verkort traject van de master Leraar VHO (Lerarenopleiding). Let op: je moet wel aan de toelatingseisen voldoen.

30 EC-traject

  • Je voldoet aan de toelatingseisen van de master Leraar VHO voor een specifiek schoolvak én
  • je bent in het bezit van een (beperkte) tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor hetzelfde schoolvak (behaald via Educatieve minor/module of hbo).

De nominale studieduur van dit traject is een semester, een half jaar studie in voltijd (of een jaar studie in deeltijd; start alleen in augustus/september). Zie het document Curriculumoverzicht Master Lerarenopleiding in de Studiegids voor het studieprogramma van dit 30 EC-traject. 

30 EC-traject World Teachers Programme

Als je belangstelling hebt voor lesgeven in het tweetalig of internationaal onderwijs, kun je het World Teachers Programme (WTP) volgen.

  • Je voldoet aan de toelatingseisen van de master Leraar VHO voor een specifiek schoolvak én
  • je bent in het bezit van een (beperkte) tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor hetzelfde schoolvak (behaald via Educatieve minor/module of hbo).

De nominale studieduur van dit traject is een semester, een half jaar studie in voltijd. Het WTP voor docenten met een (beperkte) tweedegraads onderwijsbevoegdheid start jaarlijks eind januari. Voor meer informatie, zie WTP for qualified teachers.

35 EC-traject

  • Je voldoet aan de toelatingseisen van de master Leraar VHO voor een specifiek schoolvak én
  • je bent in het bezit van een (beperkte) tweedegraads onderwijsbevoegdheid in een ander schoolvak (behaald via Educatieve minor/module of hbo).

De nominale studieduur van dit traject is twee semesters (één jaar). Zie het document Curriculum-overzicht Master Lerarenopleiding in de Studiegids voor het studieprogramma van dit 35 EC-traject. 

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Voldoe je niet aan de toelatingseisen van de master Leraar VHO? Misschien kun je via een ander opleidingstraject toch ook een eerstegraads onderwijsbevoegdheid halen. Zie de pagina Welk opleidingstraject kan ik volgen? en klik bijvoorbeeld op Bachelorstudent aan de universiteit of Afgestudeerd aan het hbo.

16 EC-traject

  • Je voldoet aan de toelatingseisen van de master Leraar VHO voor een specifiek schoolvak én
  • je bent in het bezit van een eerstegraadsonderwijsbevoegdheid in een ander schoolvak.

De nominale studieduur van dit traject is een semester (een half jaar). Zie het document Curriculum-overzicht Master Lerarenopleiding in de Studiegids voor het studieprogramma van dit 16 EC-traject. 

Meld je aan voor het verkorte traject via de reguliere aanmeldingsprocedure voor de master Leraar VHO (Lerarenopleiding)Zorg ervoor dat je je onderwijsbevoegdheid uploadt in het online toelatingsportaal.

NB Houd rekening met de aanmelddeadlines.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.