Universiteit Leiden

nl en

Didactiek

Korte intensieve sessie over onderwijsontwikkeling

Helaas is het niet altijd mogelijk om als docent of als team docenten van een opleiding een dagdeel te besteden aan het volgen van een onderwijskundige module. Daarom heeft LLInC speciaal voor onderwijsteams de short intensive sessions ontwikkeld.

Doelgroep
Docent
Docent
Werkvorm
Training
Teambegeleiding
Vragen?
cursusbureau@llinc.leidenuniv.nl

Op basis van uw vragen leiden wij een sessie van 2 uur waarin uw vragen, gekoppeld aan onderwijskundige theorie en praktische tips worden besproken. U kunt zelf onderwerpen aandragen en met een onderwijskundig expert van LLInC de aanpak en inhoud afstemmen. De training vindt op locatie plaats en wordt in overleg met het team gepland. Een vervolgbijeenkomst kan eventueel ook worden gepland.

De sessies worden ook in het Engels aangeboden.

Onderwerpen

Voorbeelden van onderwerpen en vragen zijn:

  • Werken in groepen: hoe zorg ik voor betrokkenheid, groepsdynamiek, becijfering?
  • Differentiatie: hoe kan ik studenten met verschillende kennis en ervaring ondersteunen om de leerdoelen en eindtermen te halen?
  • Afstemming tussen docenten en vakken: hoe zorgen we als opleiding ervoor dat er een duidelijke rode draad door de vakken loopt?
  • Inzet digitale hulpmiddelen: welke middelen kunnen we inzetten en hoe zorgen we er als team voor dat studenten zich (beter) voorbereiden op lessen?
  • Interactie in grote groepen: welke mogelijkheden zijn er om grote groepen studenten actief te betrekken bij de les?
  • Ontwikkelen van vaardigheden: hoe ontwikkelen we vaardigheden in een curriculum, hoe maken we deze zichtbaar en hoe meten we die?
  • Internationalisering: hoe kan de opleiding in de eindtermen, leerdoelen en werkvormen rekening houden met internationalisering?
  • Inclusiviteit: hoe dragen we bij aan een inclusieve leeromgeving waarin elke docent en student zich betrokken en gewaardeerd voelt?

Voor docententeams

In tegenstelling tot onze reguliere (BKO-)modules zijn deze sessies met name bedoeld voor teams van docenten die gezamenlijk een vraagstuk willen bespreken. Voor de ontwikkeling van vaardigheden van individuele docenten zijn de (BKO-)modules uitermate geschikt.

Meer informatie

Neem voor meer informatie en het aanvragen van sessies contact op met dr. M.O. de Jonge

Prijs

De kosten voor het ontwikkelen en uitvoeren van de sessie bedragen €1250.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.