Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd Beeldende kunst

Workshop winterlandschappen schilderen

Maandag 4 maart van 16:00-19:00 uur

Docent
Robbert Kiewiet
Werkvorm
Workshop
Werk op foto is van Pieter Breugel

Voor wie
Voor beginners en voor mensen met ervaring

Inhoud
In deze workshop ga je winterse landschappen schilderen.
Denk aan mooi besneeuwde heuvels in Oostenrijk, drijvende ijsplaten op Antarctica of een Leids stadsgezicht in de sneeuw.
Aanleiding voor het schilderen is een eigen foto. Thuis zoek je een kleurenfoto op van je favoriete winterlandschap. Deze ga je in de workshop gebruiken als aanleiding voor je schilderij.

Je zal zowel technische als creatieve technieken leren en toepassen. Aandacht wordt besteed aan de basistechnieken zoals compositie, licht/donker en perspectief. Maar ook gaan we technieken van de oude meesters (zoals Rembrandt) toepassen. Denk bijvoorbeeld aan het werken met een getoonde ondergrond.

Materiaal is aanwezig in de workshop.

Docent
De workshop wordt gegeven door beeldend kunstenaar Robbert Kiewiet. Afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht richting autonome kunst. 
Robbert heeft ruim 15 jaar ervaring als docent. Heeft 10 jaar lesgegeven op de Kunstacademie, 4 jaar docent bij Beelden in Leiden en 5 jaar lang in Spanje schildercursussen verzorgd. Daarnaast geeft Robbert sinds 1998 schilderworkshops voor bedrijven en groepen.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.