Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Proza schrijven voor gevorderden (intensieve cursus)

Maandag van 19:30-22:00 uur (om de week)

Docent
Jeroen Windmeijer

Voor wie
De cursus Proza Schrijven II is een verdiepende cursus, bedoeld voor mensen die al wat meer ervaring hebben met het schrijven van proza.

Inhoud
In de les werken we met korte schrijfopdrachten die direct door de docent en de medecursisten worden besproken. Iedere avond zal de nadruk liggen op telkens weer een ander aspect zoals het schrijven van een natuurlijke dialoog of het neerzetten van geloofwaardige karakters van vlees en bloed.
Verder schrijven de deelnemers voor iedere bijeenkomst een kort verhaal (ca 1500 woorden) aan de hand van een huiswerkopdracht. In plaats daarvan mag een cursist ook telkens een nieuw hoofdstuk voorleggen van een boek waar hij of zij aan werkt.
De docent zal de geschreven opdrachten lezen en voorzien van feedback.


Lesdata: 13 & 27 sept | 18 okt | 1, 15 & 29 nov | 13 dec

Docent
Jeroen Windmeijer, 1969, (https://www.harpercollins.nl/auteur/cr-151/jeroen-windmeijer/#) is thrillerschrijver bij HarperCollins Holland waar hij Het Petrusmysterie (2015) Het Pauluslabyrint (2017), Het Pilgrim Fathers Complot (2018), De Offers (2019), Het Isisgeheim (2020), De Genesissleutel (2020) en Het Evacomplex (2021) publiceerde Sinds 2019 is hij voltijds schrijver. Naast het schrijven verzorgt hij stadswandelingen in Leiden rond zijn boeken, houdt hij lezingen en geeft hij schrijfworkshops. Hij studeerde Culturele Antropologie in Leiden (promotie in 2001) en werkte lange tijd als leraar godsdienst en maatschappijleer op een Leids lyceum.

Interview met Jeroen Windmeijer: https://www.schrijfvis.nl/jeroen-windmeijer/ 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.