Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Proza schrijven II - De reis van de held (verdiepende cursus)

Maandag van 19:30-22:00 uur (plus schrijfopdrachten) | om de week

Docent
Jeroen Windmeijer

Voor wie
De cursus Proza Schrijven II is een verdiepende cursus, bedoeld voor mensen die al wat meer ervaring hebben met het schrijven van proza.

Inhoud
De cursisten leveren voor iedere les een stuk in van circa 1500 woorden. Dit kan een hoofdstuk zijn van een boek waar men aan werkt of een kort verhaal.
De rode draad van de cursus vormt De Reis van de Held, naar het idee van Joseph Campbell. Hij ontdekte een basisstructuur in verhalen wereldwijd, die de schrijver kan helpen bij het opzetten van zijn of haar verhaal.
In de les bespreken we elkaars werk en doen we schrijfoefeningen.

Max. aantal cursisten : 8


Lesdata: 4 & 18 sep | 9 & 23 okt | 6 & 20 nov | 4 & 18 dec                     

Docent
Jeroen Windmeijer, 1969, (https://www.harpercollins.nl/auteur/cr-151/jeroen-windmeijer/#) is thrillerschrijver bij HarperCollins Holland waar hij Het Petrusmysterie (2015) Het Pauluslabyrint (2017), Het Pilgrim Fathers Complot (2018), De Offers (2019), Het Isisgeheim (2020), De Genesissleutel (2020) en Het Evacomplex (2021) publiceerde Sinds 2019 is hij voltijds schrijver. Naast het schrijven verzorgt hij stadswandelingen in Leiden rond zijn boeken, houdt hij lezingen en geeft hij schrijfworkshops. Hij studeerde Culturele Antropologie in Leiden (promotie in 2001) en werkte lange tijd als leraar godsdienst en maatschappijleer op een Leids lyceum.

Interview met Jeroen Windmeijer: https://www.schrijfvis.nl/jeroen-windmeijer/ 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.