Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Korte verhalen schrijven

Woensdag van 19:30-22:00 uur (geen les op 2 oktober en in de herfstvakantie)

Docent
Anne van den Dool

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die korte verhalen wil leren schrijven. Ervaring is niet nodig.

Inhoud
Ernest Hemingway schreef ooit het kortste verhaal uit de geschiedenis van de literatuur: ‘For sale: baby shoes, never worn.’ Hoe kom je tot zo’n kernachtig verhaal, dat de lezer meteen grijpt? En waardoor kun je je laten inspireren als je een kort verhaal op papier wilt krijgen?

Van enkele woorden tot een gevulde bladzijde: iedere vorm van het korte verhaal kent zijn eigen uitdagingen. Tijdens deze cursus onderzoeken we de kracht van het korte verhaal, en bespreken we de verschillende aspecten die bij het korte verhaal komen kijken. Ook leer je wie je voorgingen in het gebruiken van deze vertelvorm.

Tijdens de cursusavond schrijf je korte fragmenten aan de hand van kleine, gerichte opdrachten. Ook is er ruimte om vragen op schrijfgebied te stellen en kun je, als je dat wilt, eigen werk laten bespreken. Daarnaast krijg je tussentijdse opdrachten mee naar huis, die we de week daarna bekijken.

Maximaal aantal deelnemers: 10

Docent
Anne van den Dool (www.singeluitgeverijen.nl/auteur/anne-van-den-dool) is romanauteur en dichter bij Querido, waar zij debuteerde met de roman Achterland. Ze publiceert met regelmaat in dagbladen en (literaire) tijdschriften, waaronder nrc.next, Vrij Nederland, Tirade en DW B. Daarnaast is ze docent bij De Schrijfschool Rotterdam (www.deschrijfschool.com), en verzorgt ze met regelmaat lezingen en workshops. Ze studeerde Film- en Literatuurwetenschap en Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie