Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

CMP Somatic Dance (mixed level)

Woensdag van 11:00-12:30 uur

Docent
Natalie Heller

Voor wie
Deze cursus is voor mixed level, waarbij van de deelnemers wordt verwacht dat ze werken aan hun eigen bewegingsvermogen en artistieke diepgang.

Inhoud
In deze cursus benaderen we het lichaam als een middel om bewegingen te verkennen. We werken door middel van voelen en waarnemen: gewicht, adem, beweging. We worden tot dansen aangetrokken door een nieuwsgierigheid naar het lichaam en onze ervaringen. Je krijgt allebei korte bewegingsreeksen (gebaseerd op biomechanica in plaats van spierkracht of deugdzame techniek). Daarnaast wordt van je verwacht dat je bewegingsconcepten door middel van improvisatie onderzoekt.

Deze cursus is niet prestatiegericht. Natalie put uit tal van hedendaagse danspraktijken, waaronder Release Technique, Body Mind Centreing, Skinner Releasing, Alexander Technique, Contact Improvisation, Instant Composition, Experiential Anatomy, Klein Technique, Simonson Modern Jazz, Yoga, Pilates en meer.
Je kunt verwachten dat de lessen bestaan ​​uit:
- Ervaringsgerichte anatomie (hands-on lichaamswerk)
- Vloerwerk
- Begeleide bewegingsverkenningen door het gebruik van
   beelden -
- Bewegingsonderzoek
- Partnerwerk (met aanraking of woorden) •
- Contactimprovisatie
- Versterking van de 'core
- Lengte vinden en loslaten
- Aandacht voor gebruik van het lichaam
- Dynamische bewegingen

De choreografiën zijn geworteld in verschillende Somatic Practices. Deze benadering van het lichaam stelt deelnemers in staat om dynamische en technische bewegingen te bereiken door spierspanning los te laten en aandacht te besteden aan hun innerlijke sensaties.

Docent 
Natalie Heller is een choreograaf en danskunstenaar. Ze heeft een MA in 'Creative Practice' van Trinity Laban en professionele training van Dance New Amsterdam (NYC), Movement Research (NYC), Siobhan Davies Studios (Londen) en Ecole Supérieure de l'Enseignement de la Danse (Montpellier, Frankrijk) . Ze is geïnteresseerd in lichaamsbewustzijn en in het helpen van haar studenten bij het ontwikkelen van energiezuinige bewegingspaden. Tijdens haar verkenning van verschillende bewegingsmethodologieën ontdekte ze Ashtanga Yoga, Pilates, Thaise massage, Body Mind Centering, Contact Improvisation, Alexander Technique, Skinner Releasing, Feldenkrais, Klein Technique en vele anderen. Ze volgt al meer dan twintig jaar bewegingsworkshops en is getraind door belangrijke spelers in het veld (waaronder Gill Clarke, KJ, Holmes, Malcolm Manning, Eva Karczag en vele anderen). Sinds 2006 geeft ze bewegingstechnieken.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.