Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Dieren schilderen; maak een schilderij van je favoriete dier

Donderdag van 19:30-22:00 uur

Docent
Maurice Braspenning
Schilderij van Maurice Braspenning

Voor wie
Alle niveaus welkom.

Inhoud
In deze cursus maken we een of meerdere schilderijen van je favoriete dier.

Al sinds mensenheugenis schildert de mens dieren. Dieren hebben iets magisch en soms vergeten we dat we zelf dieren zijn. Je kiest een dier dat je wilt tekenen, een portret of een dier in de natuur. Dit kan je huisdier zijn of een dier die je nog nooit gezien hebt en wel zou willen vastleggen. 

Naar aanleiding van de foto('s) die je meeneemt beginnen we met potlood en houtskool op papier en maken een zwart-wit-tekening. We kijken hoe je een tekening opzet en wat een spannende compositie is. Daarna voegen we verf en kleur toe. Aan het einde van de cursus maken we een werk met acrylverf op stevig papier.

Materiaal is aanwezig in de cursus.

Docent

Maurice Braspenning heeft gestudeerd aan de Rietveld academie  en de Rijksakademie , beide in Amsterdam,  waar hij onder andere les heeft gehad van Luc Tuymans.
Hij exposeert in binnen en buitenland. Zijn werk zit in meerdere bedrijfscollectie en het grote werk ‘the Pope’ is aangekocht en onderdeel van de collectie van Museum de Lakenhal in Leiden.
Ook is hij medeoprichter en curator van de jaarlijkse Familiekamer Kunstprijs, een jaarlijks terugkeerde tentoonstelling met een vakjury. 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.