Universiteit Leiden

nl en

Loopbaan en solliciteren

Meet & Mix: Speeddaten met Traineeships 💼

Er komt er een moment in je studententijd dat je in de volgende fase terecht komt: je gaat aan het werk. Traineeships bieden een waardevolle brug om deze overgang op een leerzame manier te maken: je kan je persoonlijk blijven doorontwikkelen en ontdekken wat je leuk vindt terwijl je werkervaring opdoet. Win-win dus! Ga jij op 8 maart het gesprek aan en al speed-datend op zoek naar een traineeship die bij jou past?

Waarom een traineeship?
Je krijgt een beter beeld van jezelf en je toekomstmogelijkheden door een programma dat professionele ontwikkeling en persoonlijke groei combineert. Door in korte tijd aan verschillende projecten te werken krijg je belangrijke werkervaring en dat staat mooi op je cv. Door professionele groei en ontwikkeling kom je erachter waar jouw krachten liggen en welke aspecten minder bij je passen. Bovenal bepaal je zo de richting waarin je door wil groeien.

Meet & Mix: Speeddaten met Traineeships is een fase 4 'vind een vacature' ðŸ’¼ activiteit, bekijk alle fases op Careerzone .

Meet & Mix: speeddaten met traineeships
Om beter te weten welke mogelijkheden jij hebt na je studie, bieden we een mogelijkheid om met echte bedrijven in gesprek te gaan! Stel je vragen en verdiep je in de traineeshipmogelijkheden binnen de arbeidsmarkt.

Wat ga je doen?
Verschillende traineeships zullen aanwezig zijn tijdens deze avond om je te vertellen over de traineeships en het bedrijf. Ook is er alle ruimte voor al jouw vragen. Van 17.00-19.00 ontmoet je in rondes van 10 minuten verschillende potentiële werkgevers uit sectoren als IT, onderwijs, duurzaamheid, overheid, consultancy, veiligheid en finance. Rond 19.00 sluiten we de avond gezellig af met een drankje op de aansluitende netwerkborrel.

Met welke bedrijven ga je speeddaten?

 • Rijkstraineeship
 • Financial Traineeship Rijksoverheid
 • Berenschot
 • Breinstein
 • Bursar Society
 • Disgover
 • Strict
 • YSE
 • Ypublic
 • SeederdeBoer
 • Talent Pro
 • KPMG
 • Risklane
 • LDE 
 • Skyscrapers
   

Kosten
Voor dit evenement vragen wij een bijdrage van €3 dit is inclusief drankje tijdens de netwerkborrel! 

Meer over de traineeships bij deze bedrijven

Rijkstraineeship
Als trainee bij de Rijksoverheid werk je mee aan een rechtvaardige, ondernemende en duurzame samenleving. Na je traineeship van 2 jaar heb je veel ervaring en ben je door ervaringen op diverse terreinen breed inzetbaar.

Financial traineeship Rijksoverheid
Iedere 3e dinsdag van september brengt de minister van Financiën het koffertje met de Rijksbegroting en Miljoenennota naar de Tweede Kamer. Dit traineeship biedt de kans om je te verdiepen in de wereld van financiën, politiek en beleid.

Berenschot
Tijdens dit eenjarige traineeship ga je aan de slag met vraagstukken rondom bijvoorbeeld openbaar bestuur en de zorg, de energietransitie, hr of data science. Als trainee werk je een jaar aan opdrachten binnen jouw adviesgroep en besteed je één dag aan persoonlijke ontwikkeling, adviesvaardigheden en netwerkskills. Na een jaar krijg je bij goed functioneren een vast contract en kun je doorgroeien als consultant. 

Breinstein
Werk en leer tegelijk! Volg de opleiding Informatiemanagement, Data Analytics of Cyber Security met een persoonlijk ontwikkelprogramma en ga gelijktijdig aan de slag bij interessante opdrachtgevers. Je krijgt een vast contract, een salaris en een Field coach voor persoonlijke ontwikkeling.

Bursar Society
Het traineeship voor onderwijsmanagement is speciaal voor starters die het onderwijs vanuit hun eigen vakgebied willen professionaliseren. Bereid je in één jaar voor om een belangrijke positie in de onderwijsorganisatie in te nemen, zoals: HR-adviseur, communicatieadviseur, bestuurssecretaris, business controller of projectleider.

DisGover trainee
Als DisGover trainee werk je van maandag tot en met donderdag aan een opdracht bij een overheidsorganisatie. Je houdt je bezig met maatschappelijke vraagstukken zoals de implementatie van de nieuwe omgevingswet, privacy, duurzaamheid, decentralisaties of digitalisering. 

Als WE CARE TO DisGover trainee werk je aan thema's zoals innovatie, preventie, duurzame zorg en e-health. Je werkt vier dagen aan je op je opdracht bij een zorgorganisatie en één dag aan je persoonlijke ontwikkeling en leert aan de hand van Action Learning op operationeel, tactisch en strategisch niveau te denken en werken.

Strict
Strict Young Professionals biedt het IT Traineeship aan zodat je carrière in IT een kickstart krijgt. Je start met een bootcamp om jouw IT, projectmanagement en consultancy kennis te vergroten. Na 1,5 maand doe je 'on the job' ervaring op bij een belangrijke organisatie in Nederland, zoals Schiphol, Politie Nederland of de NS. Je krijgt een buddy, begeleiding van collega’s en de talentmanager en je wordt gecoacht in je persoonlijke ontwikkeling.

YSE
In het Projects Traineeship ga je aan de slag met projecten bij organisaties op een positieve, gedreven en pro-actieve manier. Leer de fijne kneepjes van het projectmanagement-vak door projecten te realiseren in verschillende vakgebieden (HR, Inkoop, IT of Finance) en bedrijven (zowel publiek als privaat, groot als klein). Daarnaast volg je een tweejarig ontwikkelprogramma. 

Ypublic
YPublic maakt carrières binnen de vakgebieden Data- en Informatiemanagement binnen de Overheid mogelijk. Onze Traineeships zorgen daarbij voor een goede voedingsbodem voor starters.  Krijg praktische werkervaring, vakinhoudelijke opleidingen en begeleiding bij jouw persoonlijke ontwikkeling en carrièrepad. 

Seederdeboer
Ga gedurende twee jaar aan de slag als junior consultant in het domein van verandermanagement en help organisaties met vraagstukken over structuur, cultuur en werkwijze. Bij verschillende opdrachtgevers ga je aan de slag vanuit verschillende inhoudelijke vakgebieden en sectoren. Er is veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Talent Pro
Het grootste gedeelte van criminaliteit heeft met geld te maken:  in de Nederlandse drugsindustrie alleen al vele miljarden euro’s. Maar geld wordt pas wat waard als het kan worden uitgegeven, witwassen dus! Steeds kleine uitgaven contant betalen schiet niet op. Als trainee Financial Crime ga jij crimineel geld opsporen en maak jij onze samenleving veiliger. Ga jij de strijd tegen witwassen aan? 

Skyscrapers
In Nederland zijn wij met steeds meer mensen en voeren zo de druk op het milieu, onze omgeving en elkaar steeds verder op. De overheid moet daarom keuzes maken hoe wij de openbare ruimte optimaal en duurzaam gebruiken. Jong betrokken talent is nodig om dit te realiseren. Je krijgt een fulltime 2-jarig contract en de middelen om direct impact te maken.

LDE - Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam    

Jezelf breed ontwikkelen, een snelle persoonlijke groei en uitdagende opdrachten bij drie verschillende universiteiten in twee jaar tijd. Ga aan de slag als projectmedewerker, als (beleids)adviseur in de faculteit of bij een directie. Verdiep je in ontwikkeling van medewerkers of diversiteit of hou je bezig met het verbeteren van processen.

KPMG
Als Trainee krijg je veel verantwoordelijkheid in bijzondere projecten, coaching en doe je snel kennis en ervaring op. Het is een tweejarig-traject waarin je als volwaardig teamlid werkt op verschillende afdelingen. Per jaar werk je zes maanden in de auditpraktijk en zes maanden bij onze advisorypraktijk. Je werkt op projectbasis in wisselende teams en bouwt snel een waardevol netwerk op.

Risklane
Neem in dit traineeship een kijkje bij grote multinationals en startups over risicomanagement, procesverbeteringen en security. In een team werk jij voor diverse opdrachtgevers in Nederland, maar ook internationaal. Je krijgt direct eigen verantwoordelijkheden en leert daardoor snel. Binnen het 3-jarige Risklane Academy traject met diverse opleidingen word je opgeleid tot expert op het gebied van risk management en leert veel over onder andere projectmanagement en gesprekstechnieken. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.