Logo Universiteit Leiden.

nl en

Opleidingen voor professionals

De opleidingen van het Centre for Professional Learning van de Universiteit Leiden vinden grotendeels plaats in Den Haag. De cursussen, trainingen en masterclasses zijn gericht op hoogopgeleide professionals die zich in het dagelijks werk bezighouden met zaken rondom Politiek en Bestuur, Veiligheid, Diversiteit en Inclusie en/of Publiek Leiderschap.

Politiek & Bestuur

De relatie tussen politiek en bestuur vormt misschien wel de kern van onze democratie. Het is het snijvlak waar gekozen politici en benoemde ambtenaren elkaar ontmoeten en waar democratisch genomen besluiten worden omgezet in overheidsbeleid. Er is een complexe werkelijkheid waarin politici en ambtenaren moeten opereren. Voor maatschappelijke oplossingen is er meestal geen simpele oplossing mogelijk en zijn politici afhankelijk van ambtenaren, die op hun beurt mogelijk weer andere opvattingen en belangen hebben. Daarover - en meer - leer je in de opleidingen van Politiek en Bestuur van het Centre for Professional Learning.

Bekijk alle opleidingen van Politiek & Bestuur

Klik hier voor het aanbod

Veiligheid

Inzicht te krijgen in mogelijke dreigingen voor de rechtsstaat kan een uitdaging zijn en bestaat uit zeer uiteenlopende gebieden. Zoals wanneer radicaal gedachtengoed overgaat in politiek geweld of terrorisme. En hoe georganiseerde misdaad onze samenleving kan belemmeren. De samenleving beschermen kan op dat soort momenten door bepaalde maatregelen in te voeren of beveiliging aan te scherpen. Ook in tijden van crises is het belangrijk om scherp te blijven en leiderschap te tonen, hoe communiceer je op dat soort momenten? Daarover - en meer - leer je in diverse opleidingen van veiligheid van het Centre for Professional Learning.

Bekijk alle opleidingen van Veiligheid

Klik hier

Diversiteit & Inclusie

Er zijn veel definities van de woorden diversiteit en inclusie, dat verder ontrafelen is onderdeel, misschien wel de basis, van deze leergang. Diversiteit betekent kortgezegt dat je organisatie uit een groep van mensen bestaat met allerlei verschillen, dat kan op allerlei manieren en vormen zijn, zoals educatie, ethnische afkomst of persoonlijke eigenschappen. Inclusie is in de kern de manier om die groep (samen) te laten werken op een manier dat iedereen zich gehoord en gezien voelt. Maar, hoe breng je over dat dit belangrijke begrippen zijn om als organisatie mee bezig te zijn? En hoe pas je beleid hierop aan? Je duikt dieper in dit soort vragen en krijgt les over inclusieve communicatie, menselijkheid en bouwt een netwerk op met andere diversiteit & inclusie professionals.

Bekijk de opleidingen van Diversiteit en Inclusie

Klik hier

Publiek Leiderschap

Deze website maakt gebruik van cookies.