Universiteit Leiden

nl en
Kom Proefstuderen bij Oude Nabije Oosten-studies

Studievoorlichting

Proefstuderen Oude Nabije Oosten-studies

Datum
vrijdag 5 april 2024
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Het Oude Nabije Oosten heeft een rijk en boeiend verleden. Wil jij je verdiepen in deze oude en veelzijdige culturen van de mediterrane wereld? Met Oude Nabije Oosten-studies in Leiden verdiep je je in de wereld van het oude Egypte, van Mesopotamië en Anatolië en in de Hebreeuwse en Aramese talen en culturen.

De aanmeldingen voor Proefstuderen zijn gesloten.

Wat is Proefstuderen?

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoorcollege en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: je moet daarom wat huiswerk maken. Na afloop van de colleges kun je tijdens de borrel al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Oude Nabije Oosten-studies studeert.

Voor wie?

Proefstuderen is bedoeld voor 5- of 6-vwo'ers en voor studenten op het hbo die serieus overwegen deze opleiding te gaan studeren. Heb jij de website en voorlichtingsvideo bekeken en de Bachelor Open Dag bezocht? Dan is Proefstuderen het moment om te ervaren of deze studie ook echt bij jou past.

Programma en huiswerk

Ter voorbereiding op het Proefstuderen vragen we je huiswerk voor te bereiden. Je vindt het huiswerk hier

Tijd Activiteit
13.30-13.45 Hoe ziet jouw eerste jaar eruit? (door een student Oude Nabije Oosten-studies)
13.45-14.30 Hoorcollege Xerxes in Babylonië: van Herodotus tot de film 300 door Prof. Dr. C. Waerzeggers
14.30-14.45 Pauze
14.45-15.30 Werkcollege Hebreeuwse en Aramese epigrafie door Dr. Margaretha Folmer
15.30-17.00 Stel je vragen! Informele borrel met studenten en docenten, en er staat fris en iets lekkers voor je klaar.

Meer informatie en contact

Twee dagen voor het Proefstuderen ontvang je van ons praktische informatie zoals de locatie per email. Als je in de tussentijd al praktische vragen hebt over het Proefstuderen kun je die aan ons stellen via proefstuderen@hum.leidenuniv.nl

Heb je vragen over de opleiding zelf? De contactgegevens van de studieadviseur en de studentambassadeur vind je op de pagina contact met de opleiding.

Locatie & Routebeschrijving

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.