Universiteit Leiden

nl en
Meelopen bij Russische studies

Studievoorlichting

Proefstuderen Russische studies

Datum
vrijdag 24 november 2023
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Sinds de start van de oorlog in Oekraïne is Rusland dagelijks in het nieuws. Maar ook voor die tijd speelde Rusland een belangrijke rol op het politieke wereldtoneel. Het is het grootste land ter wereld en het Russisch is een van de meest gesproken talen ter wereld. Dat zie je allemaal terug in de internationale handel, diplomatieke betrekkingen en zelfs de sportwereld. Tijdens Russische Studies leer je dan ook alles over het hedendaagse Rusland, de politiek, economie en de fascinerende Slavische geschiedenis. Als Ruslanddeskundige beheers jij straks de taal en heb je de maatschappij uitvoerig bestudeerd. Bovendien beschik je over academische vaardigheden die je vooruit zullen helpen in je verdere professionele of academische carrière.

Wat is proefstuderen?

De aanmeldingen voor Proefstuderen zijn gesloten.

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoorcollege en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: je moet daarom wat huiswerk maken. Na afloop van de colleges kun je tijdens de borrel al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Russische studies studeert.

Voor wie?

Proefstuderen is bedoeld voor 5- of 6-vwo'ers en voor studenten op het hbo die serieus overwegen deze opleiding te gaan studeren. Heb jij de website en voorlichtingsvideo bekeken en de Bachelor Open Dag bezocht? Dan is Proefstuderen het moment om te ervaren of deze studie ook echt bij jou past.

Programma en huiswerk

Ter voorbereiding op het Proefstuderen vragen we je huiswerk voor te bereiden. Je vindt het huiswerk hier

Tijd Activiteit
13.30-13.45 Hoe ziet jouw eerste jaar eruit? (door een student Russische studies)
13.45-14.30 Hoorcollege ‘Een nieuwe Koude Oorlog? Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’ door Dr. J.H.C. Kern
14.30-14.45 Pauze
14.45-15.30 Werkcollege ‘Een nieuwe Koude Oorlog? Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’ door Dr. J.H.C. Kern
15.30-17.00 Stel je vragen! Informele borrel met studenten en docenten, en er staat fris en iets lekkers voor je klaar.

Meer informatie en contact

Twee dagen voor het Proefstuderen ontvang je van ons praktische informatie zoals de locatie per email. Als je in de tussentijd al praktische vragen hebt over het Proefstuderen kun je die aan ons stellen via proefstuderen@hum.leidenuniv.nl

Heb je vragen over de opleiding zelf? De contactgegevens van de studieadviseur en de studentambassadeur vind je op de pagina contact met de opleiding.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.