Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Tentoonstelling popart van Jeanne Viet

Datum
donderdag 27 juni 2024 - donderdag 29 augustus 2024
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal
1e verdieping
Gang met beeldende kunst in popart stijl
Tentoonstelling met kunst van Jeanne Viet

Vanaf 27 juni 2024 is er een nieuwe zomertentoonstelling te zien op de 1e verdieping van het Pieter de la Courtgebouw, met de pop-art werken van kunstenaar en FSW-medewerker Jeanne Viet. Jeanne is werkzaam als communicatiemedewerker bij het Instituut Politieke Wetenschap, maar is inmiddels ook een aantal jaar werkzaam als zelfstandig kunstenaar.

Digitale kunst tot fysieke kunst

Haar schilderstijl ontwikkelde ze tijdens de coronapandemie en is geïnspireerd op de belangrijke stromingen binnen de popart. Waar ze eerst begon met werken in cartoon art-stijl zoals Roy Liechtenstein, neigde ze later juist naar een meer ‘posterized’-stijl met kleurvlakken. Bovendien wilde ze een stijl ontwikkelen waarbij ze efficiënt portretten na kon maken, waardoor ze zich verdiepte in het digitaal bewerken van fotoportretten. Deze bewerkte beelden schilderde ze vervolgens na op canvas, wat leidde tot het posterized effect.

Film en populaire cultuur als inspiratiebron

Jeanne heeft een master in Film Studies en haar liefde voor film is dan ook een directe inspiratiebron voor haar werk. Krachtige beelden van acteurs die haar raken vormen vaak de basis voor een schilderij. Het voornaamste doel van haar kunst is het overbrengen van een gevoel, vaak door emotionele momenten in een portret vast te leggen. Echter schildert ze naast acteurs ook graag dansers en muzikanten.

Biografie

Door de jaren heen heeft ze in periodes geschilderd, maar pas tijdens de corona-pandemie begon haar werk als zelfstandig kunstschilder echt vorm te krijgen. Sinds die tijd is ze ook commissies gaan oppakken, en vanaf maart 2022 heeft ze officieel haar eigen bedrijf als zelfstandig kunstenaar.

Interesse in haar werk? Neem gerust contact op!

Mail: missJ-Art@outlook.com

Instagram: instagram.com/missJ_Art

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.