Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Leids Actualiteitencollege

Toename van drugsgeweld in Ecuador en de rol van Nederland

Datum
donderdag 16 mei 2024
Tijd
Toelichting
Inloop vanaf 16:30
Locatie
BplusC
Nieuwstraat 4
2312 KB Leiden

Bendegeweld, drugssmokkel en liquidaties. Ecuador heeft zich ontpopt als een knooppunt van drugshandel in Zuid-Amerika, met alle gevolgen van dien. De situatie in het land loopt regelmatig uit de hand, resulterend in noodtoestanden vanwege reeksen gewelddadige incidenten. Drugssmokkel en drugshandel spelen een grote rol bij het toenemende geweld, waarbij de connectie met Nederland, als eindbestemming van sommige smokkelroutes, niet over het hoofd kan worden.

Tijdens dit Leids Actualiteitencollege zal Patricio Silva, hoogleraar geschiedenis van Latijns-Amerika aan de Universiteit Leiden, dieper ingaan op de geschiedenis van Ecuador en zijn buurlanden om te begrijpen waarom de drugssmokkel daar zo'n vlucht heeft genomen. Na een korte uiteenzetting hiervan, krijgt het publiek de gelegenheid om met hem in gesprek te gaan over de actuele situatie, waarbij vragen gesteld kunnen worden onder leiding van professor Remco Breuker.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 16 mei 2024
Tijd: 17:00-18:30 (inloop vanaf 16:30)
Locatie: BplusC, Centrale Bibliotheek, Nieuwstraat 4, Leiden
Voertaal: Nederlands

Over de spreker

Patricio Silva is hoogleraar geschiedenis van Zuid-Amerika aan de Universiteit van Leiden, met als specialisatie de relatie tussen de hedendaagse staat en maatschappij. Hij is een veelgevraagd expert in de media.

Over de Leidse Actualiteitencolleges

LeidenGlobal introduceert een nieuwe reeks activiteiten onder de naam "Het Leids Actualiteitencollege". Tijdens deze ‘colleges’ delen deskundigen beknopte achtergrondinformatie over actuele onderwerpen die verband houden met specifieke regio's en culturen. Vervolgens bieden we ruimschoots gelegenheid voor vragen vanuit het publiek en kennisuitwisseling.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.