Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Leiden Leadership Lunch: Effectief samenwerken met vrijwilligers, hoe dan?

Datum
vrijdag 5 april 2024
Tijd
Locatie
Universiteitsgebouw Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DC Den Haag
Zaal
4.78

Onderzoekers, studenten en publieke professionals zijn van harte welkom bij de deze editie van de Leiden Leadership Lunch. Hier verkrijg je inzicht in interdisciplinair onderoek gericht op het ontwikkelen van effectieve manieren om te werken met vrijwilligers. 

Samenwerken met vrijwilligers is een essentieel aspect geworden in de publieke dienstverlening. Vrijwilligers brengen niet alleen extra hulp, maar zorgen ook voor een inclusievere aanpak van problemen. Tijdens deze lunchsessie zal gastonderzoeker Mette Kjærgaard Thomsen van de Universiteit van Zuid-Denemarken haar onderzoek "Changing Professionals' Attitudes to Volunteers (CPAV)" presenteren. Ontdek hoe je als professional of manager je houding en gedrag kunt aanpassen voor een succesvolle samenwerking met vrijwilligers. 

Over het CPAV-project

Mette leidt het driejarige onderzoeksproject "Changing Service Professionals' Attitudes to Volunteers" (CPAV-Project), dat wordt gefinancierd door het Independent Research Fund Denmark met 400.000 euro. Het project onderzoekt praktijken van vrijwilligersmanagement en hoe deze van invloed zijn op de houding en het gedrag van managers en professionals ten opzichte van vrijwilligers. Het project bestaat uit een multidisciplinair team bestaande uit universitair hoofddocent Ulrich Thy Jensen (Arizona State University), universitair hoofddocent Matthias Döring (University of Southern Denmark) en postdoctoraal onderzoeker Lærke Bonnesen (University of Southern Denmark).

Waarom je moet komen!

Je komt meer te weten over een online leiderschapstraining die managers in de publieke sector voorziet van inzicht en kennis over diverse vrijwilligersmanagementpraktijken. Je leert ook meer over een gepland onderzoek naar de impact van deze initiatieven op de houding en het gedrag van managers en serviceprofessionals ten opzichte van vrijwilligers. 

Kosten en registratie

Deelname is gratis maar inschrijving vooraf is verplicht. Het evenement is inclusief een standaard vegetarische lunch waarbij gelet wordt op dieetwensen. De voertaal van het evenement is Engels.

Wie is Mette?

Mette is universitair hoofddocent aan de faculteit Politicologie en Public Management van de Universiteit van Zuid-Denemarken. Haar onderzoek omvat onderwerpen als coproductie met vrijwilligers en gebruikers van diensten, de reactie van professionals op vrijwilligerswerk en vrijwilligersmanagementpraktijken. Ze doceert publieke managers in nieuwe vormen van samenwerking zoals coproductie, cocreatie met servicegebruikers en vrijwilligers en transversale samenwerking aan de professionele masteropleiding Public Governance. 

Lees meer over het onderzoeksproject!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.