Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

De wereldberoemde collectie Oosterse handschriften van de Universiteit Leiden

Datum
dinsdag 2 april 2024
Tijd
Serie
Midden-Oosterse handschriften en hun schat aan kennis
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019 en online

In deze introductie leggen we uit wat je allemaal uit een handschrift aan kennis halen kunt – dat gaat al lang niet meer ‘alleen’ over de tekst die het bevat. Ook krijgt u te horen hoe Leiden aan zijn waardevolle collectie komt. In de hierop volgende weken brengen verschillende experts een van de Leidse topstukken tot leven, terwijl ze uitleggen wat het zo bijzonder maakt en welke spannende en belangwekkende verhalen ermee verteld kunnen worden. De lezingen zijn allemaal afzonderlijk te volgen

Lees meer, aanmelden en livestreams

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.