Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit | Italiaanse taal en cultuur

Italiaanse keuken: tussen traditie en vernieuwing

Datum
woensdag 20 maart 2024
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

De Opleiding Italiaanse taal en cultuur organiseert in samenwerking met Studievereniging Le Tre Corone de thema-avond 'Italiaanse keuken: tussen traditie en vernieuwing'.

Het is bekend dat Italianen voor het merendeel hun eigen identiteit ontlenen aan de lokale taalvariatie die ze spreken en aan hun lokale culinaire traditie. Magda van der Rijst (Wijnvrouw van 2020, wijnschrijfster met veel aandacht voor eten en alumna Nederlandse taal en cultuur) zal Vanja van der Leeden (chef, winnaar van het Goudenkookboek van 2019, auteur van het recent verschenen Italopop en alumna Italiaanse taal en cultuur) interviewen over traditie en vernieuwing in de Italiaanse keuken. Ze zullen inzicht verschaffen over hoe de nationale keuken zich met de lokale tradities verhoudt, tot hoever je over een Italiaanse normatieve keuken kunt spreken, het ontstaan van de neo-trattoria’s en welke verschijnselen, volgens de puristen, op dit moment de sterke culinaire traditie van Italië ondermijnen. 

Iedereen is welkom, wel graag aanmelden via de link hieronder.

Meer informatie is te vinden op het weblog Italianistica.

Italiaanse keuken: tussen traditie en vernieuwing
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.