Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Leids Actualiteitencollege

Terug van weggeweest: Noord-Korea als internationale wapenleverancier

Datum
donderdag 1 februari 2024
Tijd
Toelichting
Inloop vanaf 16:30
Locatie
BplusC
Nieuwstraat 4
2312 KB Leiden

Remco Breuker zal een beknopte uitleg geven over hoe Noord-Korea een grote speler in de internationale wapenhandel was en hoe internationale sancties daar grotendeels een eind aan maakten. De Russische invasie van Oekraïne heeft dit echter drastisch veranderd: internationale sancties betekenen nog maar weinig en Noord-Korea levert weer wapens, munitie en raketten. Aan Rusland, maar ook in het Midden-Oosten duiken geregeld wapens van Noord-Koreaanse makelij op – zo ook in Gaza. In dit college zal Noord-Korea’s hernieuwde internationale rol kort onder de loep worden genomen.

Na de inleiding van Remco Breuker bieden we gelegenheid voor een discussie en kennisuitwisseling, gemodereerd door Floris Harm, over deze complexe situatie, de daarmee samenhangende uitdagingen en de vraag wat dit nu voor ons betekent.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 1 februari 2024
Tijd: 17:00-18:30 (inloop vanaf 16:30)
Locatie: BplusC (bibliotheek aan de Nieuwstraat 4), Leiden

Over de Leidse Actualiteitencolleges

LeidenGlobal introduceert een nieuwe reeks activiteiten onder de naam "Het Leids Actualiteitencollege". Tijdens deze ‘colleges’ delen deskundigen beknopte achtergrondinformatie over actuele onderwerpen die verband houden met specifieke regio's en culturen. Vervolgens bieden we ruimschoots gelegenheid voor vragen vanuit het publiek en kennisuitwisseling.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.