Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

VLOED I: Zee-filosofie

Datum
woensdag 24 januari 2024
Tijd
Serie
VLOED
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
011

Filosofie kent van oudsher een sterke voorkeur voor vaste grond onder de voeten. En dus een sterke afkeer voor zijn tegenhanger: de zee. Maar er zijn uitzonderingen, ‘waterige filosofen’ voor wie de zee inspireert. Volgens René ten Bos leent de zee zich uitstekend voor filosofische bespiegelingen. Al de menselijke beheersingspogingen ten spijt heeft de zee iets ongrijpbaars. Tijdens de eerste bijeenkomst dompelen we ons onder in enkele denkbeelden over mens en zee. Daarbij zal Studio Wantij op kunstzinnige wijze stilstaan bij de relatie tussen mens en zee. 

Sprekers: 

Prof.dr. René ten Bos, hoogleraar Filosofie, Radboud Universiteit
Studio Wantij: kunstenaarsduo Tom Bekkers en Quérine van der Weijde 

Lees meer, aanmelden, en livestreams

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.