Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Search and Rescue: Tackling antibiotic resistance with chemistry

  • N. Wade
Datum
woensdag 17 januari 2024
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof.dr. N.I. Martin
  • dr. P. Innocenti

Samenvatting

Met de opkomst van multiresistente bacteriële pathogenen wordt de mogelijkheid van een post- antibiotische wereld snel werkelijkheid. Het is daarom van cruciaal belang dat onderzoek zich richt op het overwinnen van de meest uitdagende bacteriële resistentiemechanismen. Het doel van het in dit proefschrift beschreven werk is de ontwikkeling van nieuwe strategieën om resistente bacteriën te bestrijden, met bijzondere aandacht voor de dreiging die uitgaat van gram-negatieve bacteriën.

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

071 - 527 1521
nieuws@leidenuniv.nl 

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.