Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Auschwitz, ons verhaal

Datum
maandag 29 januari 2024
Tijd
Locatie
Kijkhuis
Vrouwenkerksteeg 10
Leiden

Naar aanleiding van Holocaust Memorial Day

Herman Teerhöfer heeft 91 overlevenden van Auschwitz (in de leeftijd van 81 tot 100 jaar) geïnterviewd in Nederland, België, Duitsland, Israël, Zweden, Brazilië en Engeland. Dit alles in de afgelopen twaalf jaar. In de lezing doet Herman verslag van de interviews en gaat hierbij in op de vraag waaruit mensen kracht putten in dergelijke extreme omstandigheden. Ook geeft hij antwoord op de vraag hoe deze mensen om zijn gegaan met hun traumatische ervaringen en zin gegeven hebben aan hun verdere leven. Aan de hand van de documentaire Auschwitz. Ons verhaal (duur 39 min), die Herman met Nederlandse Auschwitzoverlevenden gemaakt heeft, licht hij toe hoe zij zich geestelijk staande hebben gehouden in Auschwitz en verschillende andere kampen, balancerend tussen hoop en vrees.

Lees meer en tickets

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.