Logo Universiteit Leiden.

nl en

Hutspot

Hutspot SG is de titel waaronder we lezingen, cabaretvoorstellingen, filmavonden en andere evenementen scharen die losstaan van onze thematische reeksen.

Hutspot (stew or hotchpotch, but certainly not meant in a pejorative sense) SG is the title under which we announce lectures, performances, film nights and other events that are not part of our lecture series.

Een voorstelling over hoop, moed en (on)geloof.

Nadat de vreedzame demonstraties in Syrië uitmondden in een allesvernietigende burgeroorlog werd “Wat hebben we verkeerd gedaan?” de kernvraag van de activisten die de Arabische lente in Syrië begonnen. Met niet meer dan spandoeken, megafoons en vrijheidsleuzen trokken studenten de straat op voor meer vrijheid; dít was de lente waarop zij hadden gewacht. Waarop zij zo lang  hadden gehoopt. 

Kinderen van Aleppo volgt het verhaal van drie studenten die de straten opgingen voor meer vrijheid in Syrië. Allen met eigen beweegredenen, allen met een eigen verhaal, maar wel met één doel. Vrijheid!

In een persoonlijke monoloog vertelt George Elias Tobal het verhaal van deze vreedzame vrijheids-strijders. Het verhaal van hen wiens revolutie is gestolen.

Kinderen van Aleppo schijnt licht op de Syrische revolutie van binnenuit vol absurditeit en ongeloof, doch met humor. De voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen van de studenten die betrokken waren bij de eerste protesten. 

Productie: George & Eran Producties
Tekst/spel: George Elias Tobal

Een initiatief van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Deze voorstelling wordt aangeboden in het kader van het 70-jarige bestaan van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Het UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Gouden Kalf-winnaar George Tobal, tijdens zijn studie aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie zelf begeleid door het UAF, is lovend: ‘Het UAF stimuleert mensen en helpt dromen verwezenlijken’

www.uaf.nl/kinderenvanaleppo

Extra: na afloop van de voorstelling is er een Q&A met George Tobal.

Tijd, Plaat en kaartverkoop

Maandagavond 10 december 2018
19.30 – 22.00 uur
Theater Ins Blau
Haagweg 6
Leiden


Iedereen welkom!
Kaartverkoop via Theater Ins Blau
Studenten krijgen korting.
NB: De opbrengst van deze voorstelling komt ten goede aan het UAF

De avond wordt (mede)mogelijk gemaakt door Studium Generale Leiden en JSV Grotius.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie