Logo Universiteit Leiden.

nl en

Hutspot

Hutspot SG is de titel waaronder we lezingen, cabaretvoorstellingen, filmavonden en andere evenementen scharen die losstaan van onze thematische reeksen. 

Hutspot (stew or hotchpotch, but certainly not meant in a pejorative sense) is the title under which we present separate lectures, performances, film nights and other events.

Tijdens deze lezing verschaft professor Jaap de Hoop Scheffer ons een kijkje in de keuken van de internationale politiek. Zelf is hij geen onbekende op het politieke wereldtoneel. Hij begon zijn loopbaan als ambassadesecretaris in Ghana en klom later op als secretaris van de minister van Buitenlandse Zaken. In 2002 vervulde hij zelf deze ministerpost in het eerste kabinet-Balkenende. En een jaar later werd hij benoemd tot secretaris-generaal van de NAVO. Sinds 2009 is hij hoogleraar Internationale Relaties en Diplomatieke Praktijk. Tijdens deze avond staat professor De Hoop Scheffer stil bij het praktische reilen en zeilen in de geopolitiek en de rol van de menselijke factor op het wereldtoneel.

Spreker:
Prof.mr. Jaap de Hoop Scheffer, hoogleraar International Relations and Diplomatic Practice, Universiteit Leiden

Tijd en plaats

Donderdag 10 oktober
19.30-21.00 uur

Zaal 3.46
Wijnhavengebouw
Turfmarkt 99
Den Haag

Iedereen welkom!
Gratis entree.
Geen aanmelding nodig.

Er bestaat een hechte band tussen Rembrandt en de Leidse universiteit. Onlangs werd ontdekt dat hij langer dan slechts één jaar ingeschreven heeft gestaan als student. Ook beschikt de universiteit over een collectie bijzondere documenten, etsen en tekeningen van en over Rembrandt. In het boek Rembrandt en de Universiteit Leiden (Leiden University Press, 2019) schrijven Jef Schaeps en Mart van Duijn over de band tussen de universiteit en de schilder. Tijdens deze lezing staan beide heren stil bij de Leidse jaren van Rembrandt Harmenszoon van Rijn en de unieke Rembrandtcollectie van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL).

Sprekers:

Drs. Jef Schaeps, kunsthistoricus, conservator prenten en tekeningen, Universitaire Bibliotheken Leiden
Dr. Mart van Duijn, historicus, conservator westerse handschriften en archieven, Universitaire Bibliotheken Leiden

Tijd en plaats

Donderdag 24 oktober
19.30-21.00 uur

Zaal 019
Lipsiusgebouw
Cleveringaplaats 1
Leiden

Iedereen welkom!
Gratis entree.
Geen aanmelding nodig.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie