Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Schrijver Judith Visser en psychologiestudenten over autisme in de literatuur

Datum
donderdag 12 oktober 2023
Tijd
Locatie
Bibliotheek Nieuwstraat
Nieuwstraat 4
2312 KB Leiden

Lezing en essays over autismespectrumstoornissen

Studenten kiezen aan het begin van de bachelorcursus Klinische psychologie een boek en verbinden dat met de wetenschappelijke literatuur in een essay. ‘We hebben drie studenten uitgekozen die over hun essay mogen vertellen,’ vertelt docent Marc Molendijk. ‘Deze gaan over de romans Zondagskind of Zondagsleven van Judith Visser. Voorafgaand aan hun presentaties geeft deze schrijfster een lezing over haar werk.’ 

Zondagskind en Zondagsleven van Judith Visser

‘Veel studenten kozen de boeken van Judith Visser uit,’ aldus Molendijk. ‘Niet zo gek ook, omdat zij in Zondagskind en Zondagsleven op een begrijpelijke manier schrijft over leven met een autismespectrumstoornis. In de komende weken oefenen de studenten de presentatie van hun essays.’ 

BplusC

Het is belangrijk om een breed publiek bij de lezing te betrekken. Daartoe is er contact gezocht met de bibliotheek BplusC in Leiden, wat past bij het streven van de universiteit om kennis te delen met andere partijen. ‘We hebben via onze afdeling een kleine subsidie gekregen, waarmee we de schrijver betalen. Ook de studenten krijgen wat voor de moeite.' Wordt dit een terugkerend evenement? 'We kijken hoe het gaat en mikken op een jaar of vier vijf achter elkaar.' 

Gratis plek reserveren

Lezing Judith Visser over de wetenschap

Foto's van Judith Visser en studenten Susanne Goddijn, Jip Weve, Juliette Groenendijk
Judith Visser (foto links) en bachelorstudenten Klinische Psychologie: Susanne Goddijn, Jip Weve, Juliette Groenendijk (foto rechts)
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.