Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Oortborrel

Datum
donderdag 21 september 2023
Tijd
Locatie
Barrera
Rapenburg 56
2311 EX Leiden

Traditiegetrouw houdt de Vereniging Oud-Sterrewachters (VO-S) een borrel voorafgaand aan de jaarlijkse Oortlezing.

Bijpraten

Bij de VO-S staat het leggen en onderhouden van contact tussen oude en huidige Leidse Sterrewachters centraal. De VO-S creëert daarom voor haar leden en alle andere geïnsteresseerden die verbonden zijn of waren aan de Sterrewacht Leiden de mogelijkheid om onder het genot van een drankje elkaar te ontmoeten en met elkaar bij te praten. De borrel vindt plaats in café Barrera zodat alle aanwezigen gezamelijk het Rapenburg kunnen oversteken naar het Academiegebouw, waar de Oortlezing plaatsvindt.

Kom ook

Ook niet-VO-S leden zijn van harte welkom aan te sluiten bij deze borrel, mits ze Sterrenkunde in Leiden hebben gestudeerd of  werken of gewerkt hebben bij Sterrewacht Leiden. De kosten voor niet-leden zijn 5 euro, maar er is ook de mogelijkheid om direct lid te worden van de VO-S waardoor de borrel gratis is. Van te voren aanmelden is niet nodig.

NB het is wel nodig om te registreren voor de lezing.

Oortlezing: Greedy Supermassive Black Holes

At the centre of almost all galaxies, you will find supermassive black holes. These galactic giants are the biggest of black holes and have a mass a million times higher than the sun – or more. To grow even bigger, they feed on gas and dust that pass by in their vicinity, but they can also get a bit too greedy…

Lees meer en meld je aan
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.