Universiteit Leiden

nl en

Stekjesruil

Datum
zondag 21 mei 2023
Tijd
Locatie
Zeeheldentuin, Den Haag

Wil jij je graag inzetten voor een duurzame stad? Dan ben je niet de enige. Wij van Jong Duurzaam Den Haag zijn een groep jongvolwassenen die onlangs zijn begonnen met het opbouwen van ons team. Ons doel is verbinding maken op het gebied van duurzaamheid. Onze visie is om mensen te verbinden door samen de handen uit de mouwen te steken. Iedereen is welkom, ook als je geen duurzaamheidsfanaat bent, maar toch eens wilt kijken wat je kunt doen. We zijn laagdrempelig en gezelligheid staat altijd voorop.

Daarom organiseren we als eerste actie een stekjesruil in de Zeeheldentuin in Den Haag op zondag 21 mei tussen 13:00 en 16:00 uur. Tijdens het evenement ben je van harte welkom om zelf stekjes mee te nemen om te ruilen. We gaan ook zaadbommen van klei maken die we door de stad kunnen verspreiden. Guerrilla gardening dus!

Je bent van harte welkom om langs te komen en een praatje met ons te maken. We zijn volop bezig met het opbouwen van ons team. We kunnen alle hulp gebruiken die we kunnen krijgen!

Waarom een stekjesruil?

Een stekjesruil is een superleuke manier om met elkaar in contact te komen rond een gedeelde interesse: groen! Wie houdt er nou niet van nieuwe planten? Maar het heeft ook een groter doel. Wist je namelijk dat huisplanten niet altijd zo duurzaam zijn als ze lijken? De emissie van kamerplanten kan erg variƫren afhankelijk van waar, wanneer en hoe intensief ze zijn gekweekt. Als we stekkies gebruiken van onze bestaande planten, is dat eigenlijk altijd duurzamer!

Maak je eigen stekjes

De meeste kamerplanten kun je heel makkelijk zelf stekken. Neem bijvoorbeeld de pannenkoekenplant, die doet het werk voor je. Je hoeft ze alleen maar voorzichtig los te maken en herplanten. Op de website van Natuur & Milieu lees je alles over je eigen stekjes maken.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.