Universiteit Leiden

nl en

Symposium

After Work Conversations

Datum
donderdag 20 april 2023 - donderdag 11 mei 2023
Locatie
Den Haag (20 april) en Bremen (11 mei)

After Work Conversations is een tweedelig symposium over de emancipatie en politieke organisatie van werk in de context van het digitale kapitalisme. Kunstenaars, werkenden, activisten en academici worden uitgenodigd om samen te onderzoeken hoe digitale technologieën de voorwaarden voor huidige en toekomstige werkomstandigheden en voor klasse solidariteit creëren.

Het symposium vindt plaats in de context van internationaal promotieprogramma voor kunstenaars en ontwerpers PhDArts (ACPA, Universiteit Leiden en KABK, Den Haag) en het Binationale Artistic-PhD programma (HfK Bremen). Tijdens het symposium wordt er nagegaan of artistiek onderzoek naast kunstenaars en wetenschappers ook een politiek geëngageerd en breder publiek samen kan brengen.

Op de eerste dag #1 Play hard, work harder in Den Haag wordt er onderzocht of video games, opgevat als artistiek medium, mogelijkheden bieden om onrechtvaardige werkomstandigheden aan te kaarten, solidariteit te cultiveren en werkenden te mobiliseren. Op de tweede dag #2 Post-Work-Imaginaries in Bremen wordt de toekomst van werk (post work) verkend vanuit de verschillende perspectieven van de deelnemers.

#1 Play hard, work harder

Met bijdrages van Natacha Roussel (Petites Singularités), Haïssam Razouk & Peggy Lecouvey (Solidaires Informatiques)

Datum: 20 april 2023
Locatie: KABK Den Haag

#2 Post-Work-Imaginaries

Met bijdrages van Alina Lupu, Nonni Morisse & Rainer Reising (ver.di)

Datum: 11 mei 2023
Locatie: HfK Bremen

Deelname is gratis

Meer informatie

Meer informatie over het symposium is te vinden op phdarts.eu en artisticphd-hfkbremen.net.

Organisatie

De organisatie is in handen van Lídia Pereira en Henrik Nieratschker, in samenwerking met Prof. Dr. Anke Haarmann (PhDArts) and Prof. Dr. Andrea Sick (HfK Bremen).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.