Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit | Lezing

Museum Talk met Ina Klaassen (Boijmans van Beuningen): 'The depot: a public private endeavour'

  • Ina Klaassen
Datum
woensdag 8 maart 2023
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Telders Auditorium

The depot: a public private endeavour

Internationaal zijn vele ogen gericht op het depot van Museum Boijmans Van Beuningen. Het depot is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld, waarin de backstage van het museum frontstage is geworden. Omdat er naast de museumcollectie ook collecties van particulieren en bedrijven zijn ondergebracht, krijgt het publiek tegelijk een kijkje in de wereld van publiek en privaat verzamelen van kunst. Het ontstaan van het radicaal toegankelijke concept is mede te verklaren vanuit de specifieke ontstaansgeschiedenis van het museum; een statement van publiek private investeringen en samenwerking. 

Let op: deze lezing is Engelstalig.

Aanmelden en meer informatie

Kijk voor een aanmeldink, de link naar de livestream en meer informatie op de Engelstalige pagina.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.