Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Onzekerheid opzoeken - risicogedrag in pubers en zebravissen

Datum
maandag 6 februari 2023
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019 en online

Pubers staan bekend om  hun risicovol en impulsief gedrag waarin ze onzekerheid juist lijken op te zoeken. De meeste volwassenen -en dieren- houden daarentegen niet zo van onzekerheid. Veel onzekerheid levert zelfs stress op. Ontwikkelingspsycholoog Dr. Anna van Duijvenvoorde illustreert aan de hand van het puberbrein waarom sommige pubers onzekerheid opzoeken en wat ze hiervan kunnen leren. Bioloog Dr. Christian Tudorache legt uit waarom zebravissen misschien wel net zoveel houden van risicogedrag als pubers en wat wij mensen kunnen leren van de coping-strategieën van zebravissen bij het ervaren van onzekerheid.

Lees meer en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.