Universiteit Leiden

nl en

Evenement

Nacht van de Lobbyist 2024

Datum
donderdag 18 januari 2024
Tijd
Locatie
Nieuwe Kerk en Amare, Den Haag

Over de Nacht van de Lobbyist

De Nacht van de Lobbyist is een initiatief van de Universiteit Leiden en de Public Affairs Academie, met als doelstellingen wetenschap en praktijk over lobbyen bij elkaar te brengen, nieuwe kennis en ervaringen te delen, en de rol van belangenbehartiging binnen onze democratie meer bespreekbaar en inzichtelijk te maken. De derde editie vindt plaats op 18 januari van 18.00 tot 22.45 uur in de Nieuwe Kerk en Amare in Den Haag.

Programma

De avond wordt geopend met een keynote van Renske Leijten (voormalig Tweede Kamerlid), waarin zij zal toelichten wat belangenbehartigers kunnen leren van het toeslagenschandaal. Vervolgens zullen tijdens 10 interactieve deelsessies vooraanstaande experts uit de praktijk en de wetenschap zoals Albert Jan Kruiter (Instituut voor Publieke Waarden), Caelesta Braun (Universiteit Leiden), Willeke Slingerland (Hogeschool Saxion), Pim Kraan (Save the Children), Joost Berkhout (Universiteit van Amsterdam), Leonard Geluk (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), Mara van Waveren (Stichting Lobby Lokaal), Simon Otjes (Universiteit Leiden), Carla van Laer (Nederlands Kanker Collectief) en Caspar van den Berg (Eerste Kamerlid, Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Leiden) hun inzichten en perspectieven delen. De avond wordt plenair afgesloten met cabaret van Sjaak Bral. 

Meer informatie en kaarten

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.