Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Synthesis of Mycobacterial Phenolic Glycolipids

  • J.H.M. van Dijk
Datum
donderdag 13 oktober 2022
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof.dr. J.D.C. Codée

Samenvatting

Het proefschrift omschrijft de synthese van mycobacteriële fenolische glycolipiden, een subgroep aan glycolipiden die voorkomt bij mycobacteriën zoals M. tuberculosis en M. leprae, die respectievelijk tuberculose en lepra veroorzaken. De verbindingen zijn succesvol gesynthetiseerd en worden op dit moment gebruikt voor immunologisch onderzoek waarbij er hopelijk een mogelijkheid tot het ontwikkelen van een medicijn of vaccin gevonden kan worden.

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

071 - 527 1521
nieuws@leidenuniv.nl 

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.