Universiteit Leiden

nl en

Themabijeenkomst Leiden Empowerment Fund

Een stageplaats vinden als eerstegeneratiestudent

  • Fons van de Wetering
Datum
donderdag 29 september 2022
Tijd
Serie
Being the First
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal
A028

Als eerstegeneratiestudent vind je het misschien moeilijker om een stageplaats te vinden. Misschien weet je niet waar je moet beginnen met zoeken en ken je niemand in de branche of organisatie waarvoor je wilt werken die advies kan geven.

In deze bijeenkomst vertelt Fons van de Wetering over zijn ervaringen als eerstegeneratiestudent, waaronder zijn stage bij de Nederlandse Ambassade in Kazachstan. Fons is een masterstudent Russische en Euraziatische Studies, en lid van de United Netherlands Delegation van 2022-2023.

Ben je geïnteresseerd in het verhaal van Fons en wil je andere eerstegeneratiestudenten ontmoeten? Kom dan naar deze bijeenkomst! De voertaal is Engels.

Aanmelden

Ben je van plan te komen? Meld je dan vóór 27 september 18:00 uur aan.

Aanmeldformulier

Sluit je aan bij Being the First

Ben je de eerste in je familie die naar de universiteit gaat? Wil je mensen ontmoeten vanuit de hele universiteit die in dezelfde situatie zitten, of hebben gezeten al jij, en de uitdagingen begrijpen waar jij voor staat? Sluit je dan aan bij het netwerk voor eerstegeneratiestudenten van de Universiteit Leiden, Being the First!

Leiden Empowerment Fund

Met het Leiden Empowerment Fund-project willen we kennis, kracht en vaardigheden delen en zetten we een universiteitsbreed netwerk op van eerstegeneratiestudenten en academici. Daarbij verbinden we wat er allemaal al is binnen de universiteit op dit gebied.We kijken er naar uit om jou te ontmoeten tijdens onze bijeenkomsten, die een informatief karakter hebben, maar ook de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten en ervaringen en behoeftes te delen.

Het Leiden Empowerment Fonds (LEF) is mogelijk gemaakt door de donateurs van het Leids Universitair Fonds en was een afscheidsgeschenk aan onze voormalige rector magnificus, Carel Stolker. De ondersteuning en uitvoering ligt bij het expertisebureau Diversiteit & Inclusie.

Lees meer over het LEF

Contact

Heb je vragen, of kun je dit keer niet komen maar wil je wel op de hoogte gehouden worden over toekomstige bijeenkomsten? Stuur dan een berichtje naar firstgenstudents@bb.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.