Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Tentoonstelling BrAInpower at Museum Boerhaave

Datum
vrijdag 9 september 2022 - zondag 5 maart 2023
Locatie
Museum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden

Van deepfakes, streamingdiensten en dating apps tot gezichtsherkenning, zelfrijdende auto’s en medische toepassingen: we kunnen niet meer om kunstmatige intelligentie heen. Het verandert onze levens, zoals ooit stoommachines ten tijde van de industriële revolutie dit deden. De tentoonstelling BrAInpower laat zien waar AI met succes kan worden ingezet, hoe we er de vruchten van plukken, maar belicht ook de schaduwkanten.

Ook minder alledaagse toepassingen van AI komen aan bod, zoals het gebruik van AI in de geneeskunde, bij creatieve processen en bij de ontwikkeling van ‘slimme’ robots. Gastconservator Bas Haring is je gids in deze tentoonstelling.

website Boerhaave
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.