Universiteit Leiden

nl en

Promotie

On cluster algebras and topological string theory

  • M. Semenyakin
Datum
donderdag 15 september 2022
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof.dr. C.W.J. Beenakker
  • Prof. dr. A. Marshakov (Skoltech)

Samenvatting:

My PhD research is devoted to studies of the conjectural cluster-algebraic symmetry in the theory of topological string, which is the simplest, however already non-trivial sector in the theory of string. The language of cluster algebras is the modern tool which was initially developed for solving problems in linear algebra, and has recently been applied to the theory of integrable systems.

In this dissertation we identify the cluster-algebraic nature of new classes of integrable systems of string-theoretic origin. We then show how the partition functions of topological string on the corresponding geometries can be naturally fit into a cluster-algebraic context.​​​​

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

071 - 527 1521
nieuws@leidenuniv.nl 

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.