Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Kunstmatige Intelligentie en creativiteit

Datum
vrijdag 16 september 2022
Tijd
Locatie
Rijksmuseum Boehaave
Lange Sint Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden

Sinds de opkomst van AI vraagt men zich af of computers ook creatief kunnen zijn, en steeds vaker zien we voorbeelden van zogenaamde “artificial creativity”. Computers componeren muziek, bedenken recepten, maken visuele kunstwerken en tappen zelfs moppen. Maar kunnen we creativiteit wel in een computerprogramma vatten? En hoe dan? Maarten Lamers bespreekt wat computers op dit vlak eigenlijk kunnen, en net zo belangrijk: wat niet. Aan de hand van klassieke en actuele voorbeelden van “creatieve” computers wordt duidelijk hoe deze systemen werken, en wat dit met AI te maken heeft. Zo wordt het eenvoudiger om te begrijpen wat er in de media over creatieve AI geschreven wordt, zonder technisch diepgaande kennis.

Deze lezing vindt plaats tijdens de Art & Science Week van het Leiden European City of Science programma.

Aurelia Aurita

Lees meer en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.