Universiteit Leiden

nl en

Festival | Kennis door de Wijken

Spectaculaire spectra

Datum
maandag 16 mei 2022
Tijd
Locatie
Brasserie het Park
Van Diepeningenlaan 2
2352 KA Leiderdorp
Zaal
Herenkamer

Wat kan licht vertellen over verre sterren en planeten?

Licht is de belangrijkste manier waarop we de wereld waarnemen. Het is eigenlijk pure informatie die we kunnen vertalen naar wat er om ons heen gebeurt. Astronomen gebruiken licht al eeuwenlang om de geheimen van het heelal te ontdekken.

Licht is er in verschillende vormen en maten. Licht kan alle kleuren van de regenboog hebben, warm aanvoelen (infrarood) of zelfs huidkanker veroorzaken (ultraviolet). Door licht goed te bestuderen kunnen we veel te weten komen over het ding dat licht uitstraalt. Zelfs als dat ding lichtjaren ver weg is.

Leer op 16 mei zelf hoe je licht kan ontcijferen! Kom tussen 13.00 en 17.00 naar Brasserie het Park in Leiderdorp en ontdek wat een spaarlamp te maken heeft met moderne astronomie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.