Universiteit Leiden

nl en

Wiskunde en Natuurwetenschappen

Krijn Rietveld Memorial Innovation Award

Ter nagedachtenis aan Krijn Rietveld (1956 - 2018) hebben het Leids Universiteits Fonds en Koninklijke DSM de Krijn Rietveld Memorial Innovation Award in het leven geroepen. Deze jaarlijkse prijs is in 2020 gelanceerd en wordt georganiseerd om excellentie in innovatief onderzoek dat bijdraagt aan een duurzamere wereld te erkennen en belonen.

Prijs voor beste scriptie, proefschrift of onderzoek

Deze prestigieuze prijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000 en wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste scriptie (MSc), proefschrift (PhD) of postdoc-onderzoek aan de Universiteit Leiden op het gebied van biowetenschappen in combinatie met datawetenschappen. De winnaar mag de geldprijs naar eigen inzicht gebruiken, maar zal worden aangemoedigd om deze in te zetten om een connectie te maken tussen zijn of haar wetenschappelijke prestatie en commercieel succes.

Oproep voor nominaties

Eens per jaar lanceren het Leids Universiteits Fonds en Koninklijke DSM een editie van de Krijn Rietveld Memorial Innovation Award en roepen MSc-afstudeerders, promovendi en post-docs van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen op om hun onderzoek aan te melden.

Meer informatie over deze award en het aanmelden is te lezen op de Engelse pagina van deze website.

Over Krijn Rietveld

Krijn Rietveld was een wetenschapper en zakelijk leider die zijn leven wijdde aan biowetenschappen. In 1985 promoveerde Krijn aan de Universiteit Leiden, waarna hij zijn levenslange carrière begon bij Koninklijke DSM. Altijd optimistisch en met veel gevoel voor humor wist Krijn bruggen te slaan tussen het bedrijfsleven en de academische wereld. Voor Krijn gingen wetenschap en innovatie over het kijken naar de wereld waarin we leven, het bestuderen van de uitdagingen waar we voor staan en samenwerken in verschillende disciplines om innovatieve oplossingen te leveren die bijdragen aan onze planeet en de mensen die erop leven. Deze gedragingen en overtuigingen vormen de basis van de Krijn Rietveld Memorial Innovation Award.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.