Universiteit Leiden

nl en

Wiskunde en Natuurwetenschappen

European City of Science 2022

In 2022 is Leiden European City of Science. Dat betekent een jaar lang aandacht voor wetenschap, kennis en kunst. En daar kan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen (Leiden Science) natuurlijk niet bij ontbreken. Ontdek wat onze onderzoekers allemaal te bieden hebben.

Leiden is dus dé Europese stad van de wetenschap. Wat houdt dat in?

  • Het EuroScience Open Forum vindt in Leiden plaats. Dit is het grootste interdisciplinaire wetenschappelijke congres van Europa.
  • Leiden is in 2022 het kennispodium van Europa met tal van wetenschappelijke congressen en evenementen.
  • Een jaar lang voor iedereen een breed programma waarin verschillende invalshoeken van de wetenschap centraal staan.

Hoe ziet Leiden 2022 eruit?

Inwoners uit Leiden en omgeving zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met de activiteiten. Met het programma Kennis door de Wijken is er iedere dag, 365 dagen lang, aandacht voor wetenschap. Elke keer komt een ander onderwerp aan bod en is er een activiteit ergens in Leiden of in de gemeenten eromheen.

Studium Leydense

Als je liever achterover leunt om kennis te vergaren kan dat natuurlijk ook. In het Studium Leydense komen alle publiekslezingen die Leiden rijk is voorbij. Iedere lezing met een eigen moeilijkheidsmeter. Zo weet iedere bezoeker waar die aan toe is.

Art & Science

Of ga op de artistieke toer! Dat kan met het programma Art & Science waar onderwerpen aan bod komen die met kunst en wetenschap te maken hebben. Het publiek kan het hele jaar door verschillende kunstinstallaties bewonderen die laten zien dat wetenschap meer is dan harde feiten.

Dit is nog maar een deel van wat er allemaal op het programma staat. Daarover hoor en lees je meer in de aanloop naar 2022. Hou deze website in de gaten voor de laatste updates en voor de programmering vanuit de Faculty of Science! 

Ook jij kunt meedoen!

Wil je meedoen aan City of Science? Dat kan. Iedereen van de faculteit is van harte uitgenodigd om mee te denken.

Neem met leuke ideeën vooral contact op met Marin Visscher

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.