Universiteit Leiden

nl en

Wiskunde en Natuurwetenschappen

European City of Science 2022

In 2022 is Leiden European City of Science. Dat betekent een jaar lang aandacht voor wetenschap, kennis en kunst. Daar doet de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen natuurlijk volop aan mee. Ontdek wat onze onderzoekers allemaal te bieden hebben.

Leiden is dus dé Europese stad van de wetenschap. Wat houdt dat in?

  • Het EuroScience Open Forum vindt in Leiden plaats. Dit is het grootste interdisciplinaire wetenschappelijke congres van Europa.
  • Leiden is in 2022 het kennispodium van Europa met tal van wetenschappelijke congressen en evenementen.
  • Een jaar lang voor iedereen een breed programma waarin verschillende invalshoeken van de wetenschap centraal staan.

Het Leiden2022 dossier

Meer weten over de grotere kaders van Leiden City of Science en de bijdrages van andere faculteiten? Neem een kijkje in het Dossier Leiden2022.

Naar het dossier

Wat wij gaan doen dit jaar

Inwoners uit Leiden en omgeving zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met de activiteiten. Hieronder een greep uit de planning van dit jaar.

 Met het programma Kennis door de Wijken is er iedere dag, 365 dagen lang, aandacht voor wetenschap. Elke keer komt een ander onderwerp aan bod en is er een activiteit ergens in Leiden of in de gemeenten eromheen.

Ga op de artistieke toer! Dat kan met het programma Art & Science waar onderwerpen aan bod komen die met kunst en wetenschap te maken hebben. Bewonder door het jaar heen verschillende kunstinstallaties die laten zien dat wetenschap meer is dan harde feiten.

Als je liever achterover leunt om kennis te vergaren kan dat natuurlijk ook. In het Studium Leydense komen alle publiekslezingen die Leiden rijk is voorbij. En daarbij ook nog een paar bonus lezingen, speciaal omdat Leiden European City of Science is.

Ook jij kunt meedoen!

Wil je meedoen aan City of Science? Dat kan. Iedereen van de faculteit is van harte uitgenodigd om mee te denken.

Neem met leuke ideeën vooral contact op met Marin Visscher

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.