Universiteit Leiden

nl en

Nieuwbouw Gorlaeus

Informatie voor gebruikers

Met de komende verhuizing is het goed om even stil te staan bij een aantal huisregels. Sommige hiervan kennen wij al jaren, maar er zijn ook nieuwe spelregels.

Prikborden

Onze gebouwen hangen vol met posters, flyers en A4-tjes waarop allerhande activiteiten worden aangeprezen. Helaas beperkt men zich bij het verspreiden hiervan niet tot de daarvoor bestemde borden. De nieuwbouw wordt voorzien van prikborden op een groot aantal strategische plaatsen om 'wildplakken' tegen te gaan. Omdat alle wanden geschilderd zijn, worden deze onherroepelijk beschadigd wanneer erop geplakt wordt.

Beleid koffiehoeken

Binnen de universiteit geldt sinds 2008 een strikt beleid voor het gebruik van koffie-/theeapparatuur, magnetrons e.d. op werkplekken. Vanwege het ontbreken van voldoende pantry’s in de oude huisvesting is dit bij ons soms oogluikend toegestaan. De nieuwbouw telt ruim voldoende pantry’s, die worden voorzien van door de faculteit aangeschafte koffie-/thee-apparatuur en in sommige gevallen ook van een magnetron. Het is niet langer toegestaan dit soort voorzieningen in uw kamer te hebben. Hier wordt op toegezien en alle apparatuur die wordt aangetroffen wordt verwijderd. 

Atrium

Binnenkort wordt in het Atrium op de begane grond een 2e servicedesk gerealiseerd, waar u met alle facilitair gerelateerde vragen terecht kunt. Verder wordt het Atriumgebied voorzien van een groot aantal zithoeken, loungebanken en werktafels ten behoeve van zelfstudie. Het is niet toegestaan eigen meubilair in het Atrium te plaatsen.

Lockers

In het Atrium bevinden zich een groot aantal lockers die door medewerkers en studenten met de LU-kaart bediend kunnen worden. Aan het gebruik van deze lockers zijn geen kosten verbonden. Dagelijks om 24:00 uur worden alle lockers vrijgegeven om langdurig gebruik door 1 persoon tegen te gaan.

Liften

Voor het gebruik van liften heeft u een geldige LU-kaart nodig. De goederenlift is bedoeld voor specifiek transport (b.v. chemicaliën) en niet voor personenvervoer. Gevaarlijk transport heeft altijd voorrang. Met een sleutelschakelaar kan voorrang van de lift bediend worden.

Toegang

Het nieuwe Gorlaeus Gebouw kenmerkt zich in deze fase door het ontbreken van een eigen in-/uitgang. Straks in de 2e fase wordt voorzien in een centrale ingang. Tot die tijd is toegang alleen mogelijk via de verbindingsgang LMUY of via de parkeergarage. Toegang via het nieuwe logistiek centrum behoort niet tot de mogelijkheden.

Fietsenstalling en parkeren

Met betrekking tot het parkeren wijzigt zich niets. Iedereen met parkeerrechten voor het Gorlaeus/Huygens-Oort krijgt automatisch toegang tot de parkeergarage. Vanuit de parkeergarage kunt u via 2 tourniquetdeuren het pand betreden. Ook bij deze entreedeuren geldt dat u zich bij aankomst en vertrek buiten de reguliere openingstijden moet registreren. De ingang voor fietsers wordt, na het afsluiten van de beheergang door het Gorlaeus, verplaatst naar de receptie van het Huygens. Daar wordt de fietsenstalling uitgebreid.

Bezoekers

Wanneer de beheergang wordt afgesloten in verband met de sloop van de Gorlaeus Laboratoria, gaat de receptie Huygens tijdelijk fungeren als hoofdingang voor bezoekers en studenten voor het nieuwe Gorlaeus Gebouw. Hiervoor wordt de brug over de koelwatervijver wind- en waterdicht gemaakt en de receptie van het Huygens wordt aangepast. Voor bezoekers wordt voorzien in een goede bewegwijzering naar het nieuwe Gorlaeus Gebouw. Omdat hier alle vleugeldeuren beveiligd zijn, dient u zelf uw gasten op te halen in het Atrium. U kunt bij de sluis vanuit het LMUY of de koffiecorner op de 1e etage als ontmoetingspunt gebruiken.

Temperatuurregeling

In de kantoren kunt u met de thermostaat de temperatuur in uw kamer regelen. Het is ook mogelijk om het raam een stukje te openen voor wat frisse lucht.

Afval

Op iedere vleugel worden afval- en papiercontainers geplaatst, zodat u deze altijd dichtbij hebt. U dient uw afval hier wel zelf in te deponeren. Afval dat bij de kamerdeuren of in de gang wordt gelegd, wordt niet opgehaald. Indien u veel of specifiek afval heeft, kunt u dit op de vertrouwde wijze melden bij de Servicedesk, waarna het zal worden afgevoerd.

Ophangen schilderijen en whiteboards

Boren in de wanden is strikt verboden! Nagenoeg alle wanden zijn uitgevoerd in een melamine-beplating. Er zijn speciale ophangsets bij de servicedesk verkrijgbaar waarmee u heel eenvoudig uw whiteboards, schilderijen e.d. kunt ophangen. Er zijn ook speciale kapstokken verkrijgbaar die zonder te boren aan uw wand bevestigd kunnen worden.