Universiteit Leiden

nl en

Leiden Centre of Data Science

Onderwijs

Data science is een nieuw en belangrijk vakgebied. Met een steeds groeiende hoeveelheid data die dagelijks wordt geproduceerd, bestaat er een grote behoefte mensen die in staat zijn deze data om te zetten in betekenisvolle informatie.

De Universiteit Leiden biedt veel mogelijkheden aan studenten die hier expert in willen worden.

Voor bachelorstudenten biedt het Leiden Centre of Data Science de minor Data Science aan. Dit programma geeft een introductie in de theorie en praktijk van Data Science, met vakken als Data Mining, Kunstmatige Intelligentie en Toegepaste Statistiek. Studenten leren patronen te herkennen in grote datasets en deze vervolgens te analyseren, interpreteren en visualiseren.

Daarnaast werkt het LCDS nauw samen met het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS), dat de MSc Computer Science aanbiedt. In 2015 werd deze master verkozen tot beste in zijn soort in Nederland. Voor studenten die geïnteresseerd zijn in Data Science bestaat er binnen dit programma de track Computer Science and Advanced Data Analytics. Deze specialisatie biedt op de toekomst georiënteerde onderwerpen op het gebied van informatica, met een focus op de toepassingen van smart computing. Vanaf september 2016 starten er twee nieuwe Master's specialisaties: Data Science: Computer Science en Data Science: Statistical Science. Deze specialisaties zijn het resultaat van een unieke samenwerking tussen het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS), het Mathematical Institute (MI) en het Leiden Centre of Data Science.

Andere relevante studies zijn de BSc programma’s in Informatica, Wiskunde en Informatica & Biologie (gegeven in het Nederlands) en de MSc programma’s Bioinformatics, Mathematics en Statistical Science for the Life and Behavioural Sciences (gegeven in het Engels).

Na het voltooien van de master Computer Science (of een andere relevante master) komen studenten in aanmerking voor een PhD-programma in Data Science.
Meer over ons onderzoek

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.