Geven aan de Universiteit Leiden

Wanneer u wilt geven aan de Universiteit Leiden zijn er verschillende manieren waarop u dit kunt doen. De wijze waarop u dit doet hangt af van uw voorkeur en eventuele specifieke wensen. v

Fondsen
U kunt via onze fondsen gericht geven aan doelen binnen de verschillende faculteiten en instituten van de Universiteit Leiden. Deze doelen kunt u zelf benoemen, en wij kunnen u hierbij uiteraard ook helpen. Een overzicht van onze fondsen vindt u op de pagina Fondsen van de Universiteit Leiden.

Wanneer u meer wilt weten over actuele activiteiten, (onderwijs)projecten of onderzoeken die u kunt ondersteunen, neem dan contact op met de Afdeling Development en Alumnirelaties, Annette Mullink, tel: 071-527 3321, e-mail: a.m.m.mullink@bb.leidenuniv.nl. We gaan graag het gesprek met u aan en kunnen u adviseren met betrekking tot specifieke wensen.

Testament
Het is mogelijk de Universiteit Leiden in uw testament tot erfgenaam of mede-erfgenaam benoemen. Een andere optie is een legaat: een in uw testament omschreven bedrag of percentage. Hierbij kunt u denken aan een Fonds op Naam, een beurs of een leerstoel op een specifiek gebied.

De Universiteit Leiden en genoemde stichtingen zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting over verkrijgingen uit schenkingen en testamentaire bepalingen.

Eenmalige en periodieke giften
Wanneer u de Universiteit Leiden wilt steunen kan dit door middel van een eenmalige schenking.

U kunt zich ook voor een langere periode aan de universiteit en haar doelstellingen verbinden door het instellen van een periodieke gift (hiervoor geldt een minimale termijn van 5 jaar).

Een periodieke gift kunt u sinds 2014 instellen zonder tussenkomst van een notaris. In dat geval is een schriftelijke overeenkomst tussen gever en ontvanger verplicht. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van dit standaard contract.

Desgewenst kunnen wij u in contact brengen met onze vaste notaris.

Meer informatie en contact
Bij de afdeling Development & Alumnirelaties kunt u terecht voor meer informatie over de mogelijkheden en om uw vragen of specifieke wensen te bespreken. U kunt hiervoor contact opnemen met:

Lilian Visscher, tel: 071-527 6634, e-mail: l.b.visscher@bb.leidenuniv.nl