Universiteit Leiden

nl en

Ambulatorium

TRIXY Expertisecentrum

Het Ambulatorium in Leiden biedt, in samenwerking met het LUMC, ondersteuning aan ouders en kinderen met X en Y chromosoom variaties.

TRIXY is een nationaal expertisecentrum, waar clinici en wetenschappers samen werken in de zorg voor kinderen met X en Y chromosoom trisomieën (47,XXY, 47,XXX en 47,XYY). TRIXY is een samenwerking van het Ambulatorium en de afdeling Neuropedagogiek van de Universiteit Leiden, en het Leids Universitair Medisch Centrum.

Ondersteuning en onderzoek

Om de ontwikkeling van uw kind optimaal te kunnen ondersteunen, is het belangrijk om begeleiding en interventie zo vroeg mogelijk te starten; daarvoor is het gewenst om de ontwikkeling van uw kind al vanaf jonge leeftijd te monitoren.

Als u op zoek bent naar zorg voor uzelf of uw kind, dan kunt u contact opnemen met het TRIXY Spreekuur op het Ambulatorium.

Om optimale zorg te verlenen gebaseerd op actuele kennis, is wetenschappelijk onderzoek cruciaal. Het team van wetenschappers binnen TRIXY zorgt ervoor dat er belangrijke kennis verzameld wordt over kwetsbaarheden bij deze kinderen, met name op het gebied van de cognitieve, emotionele, en sociale ontwikkeling, in relatie tot risico op gedragsproblemen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie