LUBEC: Leids Universitair Behandel- en Expertise Centrum

Over ons

Het LUBEC is als onderdeel van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden gericht op onderzoek, kennisontwikkeling en innovatie. Dat betreft zowel inhoudelijke vernieuwingen als meer beleidsmatig onderzoek. Signaleren, screening en diagnostiek naast (kortdurende) behandeling van specifieke problemen, staan hierbij centraal.

Het LUBEC is een expertisecentrum waar een brug geslagen wordt tussen hulpverlening en wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, waar ook nieuwe diagnostiek en behandelmethodes worden ontwikkeld. De hulpverlening van het LUBEC betreft zowel volwassenen, jongeren en kinderen in hun omgeving, zoals gezin en school.

Bekijk het Leids Universitair Behandelcentrum

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Partners

Het LUBEC werkt samen met het LUMC, met het Academisch Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie Curium en met vele partners binnen en buiten de Leidse regio.