Universiteit Leiden

nl en

Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies

Onderzoek

Als toonaangevend onderzoeks-, advies- en opleidingscentrum is CWTS toegewijd aan het vergroten van ons begrip van wetenschappelijke kwaliteit, maatschappelijke impact en andere gerelateerde concepten. CWTS bestudeert de voorwaarden en gevolgen van onderzoeksevaluatie voor het genereren van nieuwe kennis, en de rol van onderzoek in innovatieprocessen.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de waarde van bibliometrische en scientometrische instrumenten ter ondersteuning van de evaluatie en het beheer van wetenschappelijk onderzoek. Op basis van dit onderzoek wil het CWTS een bijdrage leveren aan de debatten over de rol van de wetenschap in de samenleving.

De studies van CWTS omvatten het brede gebied van wetenschap, technologie en innovatie. Onze medewerkers hebben een speciale focus ontwikkelt op onderzoeksevaluatie, onderzoeksmanagement en wetenschapsbeleid. De kernactiviteiten van het instituut zijn onder andere wetenschaps- en technologiestudies, bibliotheek- en informatiekunde, informatica, sociologie, antropologie en economie.

Drie (Engelstalige) onderzoeksgroepen

Vijf thematische hubs (Engelstalig)

CWTS besteedt bijzondere aandacht aan vijf thematische 'hubs'  die van groot belang zijn voor het onderzoeksbeheer en het -beleid:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.